HTML

creatist

Munkanapló. Inspirációk és asszociációk. Rendezvényszervezés, na meg határmezsgyék, rokonszakmák.

Rovatok

Friss topikok

Oktoberfest I.: Dirndl Couture

Creatist 2011.08.29. 11:00

Namost az úgy van, hogyha olyan témarendezvényhez kell ajánlatot írni, amely téma nekem nem szívügyem, akkor először elszámolok sokáig. Azután pedig veszek egy nagy levegőt, és addig-addig kerülgetem a dolgot minden irányból, amíg meg nem szeretem. Mert tessék-lássék nem megy. A témát szeretni kell, mert különben nem adja meg magát és nem gömbölyödik össze koncepcióvá jólesően és dorombolva a papíron (azaz monitoron).

E heti ellenségképem az Oktoberfest. Első körben a véget nem érő, agyig hatoló sramli, az átizzadt kockás ingek, a céllövölde vijjogásával vegyes részeg gajdolás jutott eszembe. De végülis innen szép nyerni…

 

A kezdeti rémület és némi utánaolvasás után mostanra kibontakozott valami egészen üdítően bájos dolog. Vagy éppen fülledten extravagáns. Attól függ, honnan nézzük. Összes érvem pedig pontokba szedve sorolom fel (és előre is elnézést, de több napon át).

 

Az első: a dirndli.

 

A hölgyeknek dirndliben és uraknak bőrnadrágban való megjelenés szinte kötelező. Azonban hogy véletlenül se tűnjünk avétosnak, érdemes a designerekre figyelni (aki eddig nem hallott a Dirndl Couture-ről, az egy életre jegyezze meg). Speciel idén a tollas kis fejdísz vagy kalapka viselése, valamint az ötvenes évek utánérzés lesz trendi.

 

 

 

 

 

 

Ruhák: Re-Kitz, Wix, Dirndlherz, Lola Paltinger, Ophelia Blaimer, Trentini Couture, Schmitt und Schäfer, Kinga Mathe, Aufgebretzelt, Sportalm, Angermaier

Címkék: hagyomány oktoberfest couture

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://creatist.blog.hu/api/trackback/id/tr953187435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása