HTML

creatist

Munkanapló. Inspirációk és asszociációk. Rendezvényszervezés, na meg határmezsgyék, rokonszakmák.

Rovatok

Friss topikok

Pop up

Creatist 2011.07.29. 11:21

Kicsivel több mint harminc évvel ezelőtt a padlón ültem, kezemben a Jancsi és Juliska képeskönyvvel, és fáradhatatlanul próbáltam szét- és megfejteni a lapokat, az oldalak közül egyszercsak kiugró mézeskalács házat, hogy az ajtórésből leselkedő boszorkány mögött vajon ott van-e kemence, vagy csak a papír és a ragasztó…

A puszta papírból és némi festékből így lesz egy külön kis világ, 2D-ből 3D. Kinyitom-becsukom, hónom alá vágom, hurcolom, megint máshol kinyitom. Ha meguntam, szerzek egy másikat.

A pop-up nem az örökkévalóságnak szól, de nem is ez a dolga. Egy érzet, egy benyomás, rácsodálkozás vagy éppen belefeledkezés. Aztán rácsukjuk a fedelet, és valami más után nézünk.

 

Nem, nem puszta nosztalgiázás, amikor a pop-up könyvről írok, mert valójában a munkánk errôl szól: a semmiből teremtünk egy önálló, működő, egyedi hangulatú világot, aztán reggelre elbontjuk az egészet. De közben “mindenki remekül mulatott…”

 

Imhol pedig egy kis pop-up életérzés (zenével).

 

 

 

 

Címkék: meghívó popup névjegy díszlet asztaldekor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://creatist.blog.hu/api/trackback/id/tr83109249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása